fredag 23 januari 2015

Kullarulla - En vandringsled för alla


källa: http://www.hoganas.se 


3 mil där rullstolsbundna kan ta sig fram. Det är ovanligt med en så lång vandringsled där även funktionshindrade kan ta sig fram.
Men den 20 september invigs Kullarulla, en tillgänglighetsanpassad vandringsled som ligger i anslutning till Kullaleden.
Kullarulla sträcker sig till hälften längst kusten mellan Mölle och Lerberget och till hälften mellan Höganäs och Kattarp.
källa: http://h24-original.s3.amazonaws.com/48538/16979804-fshd6.png


Satsningen är en del av att samarbete för integration och tillgänglighet som kallas för Kom Med. Helsingborg deltar i detta projekt med Höganäs Kommun och ett antal handikapporganisationer.

Mellan Kattarp och Mölle tar man sig fram på den gamla banvallen som går genom odlingslandskapet, byar och naturreservat. Man har länge kunnat gå, cykla och rida genom områden där den gamla järnvägen en gång gick. Men nu har denna sträckan blivit allmänt upprustad och även tillgänglighetsanpassad.

Leden går också längs kusten mellan Mölle och Lerberget. Och det finns också en tuffare sträcka på ungefär 2,5 kilometer från Revet i Jonstorp till Stenbrottet vid Svanshall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inlägg i den här bloggen skrivs av personer som har daglig verksamhet i Höganäs kommun. Lämna gärna en kommentar, då blir vi glada!

Kom ihåg att behandla andra som du själv vill bli behandlad, tack!

<3