onsdag 19 augusti 2015

Knappar och lavendel!

Vi behöver knappar! 
Vi har knappt några kvar!

Har du knappar i 
olika storlekar 
och fasonger som du 
kan tänka dig att skänka till 
oss. 


Lämna på Mediaverkstan. 
Daglig verksamhet LSS. Bruksgatan 38. Bottenplan på Räddningstjänsten. Eller ring tel nr 042- 337516 så hämtar vi.

______________________________________________________
                                               Lavendel

Lavendel är en flerårig liten buske som vanligtvis har blåvioletta blommor och små smala silvergrå blad. Lavendel finns även i andra färger till exempel vit och rosa. Den blir ungefär 50 centimeter hög och används mest som dekoration och för sina väldoftande blommor som blommar i juli till augusti.

Lavendel används av vissa för att driva bort insekter, framför allt mot mali garderober, då malen inte tycker om doften av lavendel.
I Sverige är det gammal tradition att placera lavendel i påsar i linneskåpet. Detta ger linnet en svag parfymering. I sydliga Europa använder man ofta lavendel som krydda till kött. Den har också en historia som läkeväxt, och den anses vara både lugnande lugnande och kramplindran


Man kan också framställa lavendelolja från växten. Lavendelolja kan användas som hudolja och för att göra huden vackrare och friskare. Då kombinerar man oftast lavendelolja med någon annan
form av olja.Man använder också . lavendeloljan för att mjuka upp
huden och återställa dess naturliga fuktbalans. Det finns också lavendeloljor som man kan hålla i till exempel att varmt bad för få den goda doften att sprida sig i badrummet. 


Här på Mediaverkstaden säljer vi påsar som vi själva sytt som är fyllda med lavendel. De doftar ljuvligt och är bra att förvara i garderober tillsammans med kläder. Kom gärna förbi och titta!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inlägg i den här bloggen skrivs av personer som har daglig verksamhet i Höganäs kommun. Lämna gärna en kommentar, då blir vi glada!

Kom ihåg att behandla andra som du själv vill bli behandlad, tack!

<3