Sillatårta (recept från ICA)
Ingredienser:
Botten
200 g kavring
75 g smör
Fyllning
1 burk matjessill (à 200 g)
3 gelatinblad
1 rödlök
1 burk kesella (10 %)
3 dl gräddfil
1 msk sillspad
1 dl finskuren gräslök
svartpeppar
Så här gör du:
Botten: Finhacka
eller mixa brödet. Smält smöret och blanda med smulorna. Täck bottnen på en
form med löstagbar kant med blandningen. Platta till och låt stå i
kylen ca 15 minuter.
Fyllning: Blötlägg
gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och spara
spadet.
Skala löken. Finhacka lök och
sill. Blanda lök, sill, kesella, gräddfil, sillspad och peppar.
Ta upp gelatinet och smält det i
en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i
formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna. Lägg silltårtan på ett
fat och garnera med gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Inlägg i den här bloggen skrivs av personer som har daglig verksamhet i Höganäs kommun. Lämna gärna en kommentar, då blir vi glada!
Kom ihåg att behandla andra som du själv vill bli behandlad, tack!
<3