fredag 11 mars 2016

Sillatårta


Sillatårta (recept från ICA)




Ingredienser:

Botten

200 g kavring                                                      

75 g smör

Fyllning

1 burk matjessill (à 200 g)

3 gelatinblad

1 rödlök

1 burk kesella (10 %)

3 dl gräddfil

1 msk sillspad

1 dl finskuren gräslök

svartpeppar




Så här gör du:

Botten: Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda med smulorna. Täck bottnen på en form med löstagbar kant med blandningen. Platta till och låt stå i

kylen ca 15 minuter.

Fyllning: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Låt sillen rinna av och spara spadet.

Skala löken. Finhacka lök och sill. Blanda lök, sill, kesella, gräddfil, sillspad och peppar.

Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i formen. Låt stå i kylen minst 3 timmar för att stelna. Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Inlägg i den här bloggen skrivs av personer som har daglig verksamhet i Höganäs kommun. Lämna gärna en kommentar, då blir vi glada!

Kom ihåg att behandla andra som du själv vill bli behandlad, tack!

<3